Juridisch advies

Juridisch advies bij bezwaar en beroepszaken

In bouwvergunningsaanvragen komt het (geregeld) voor dat de opgegeven bouwkosten niet overeenkomen met de werkelijke kosten. Veelal zijn er discussies m.b.t. de de kosten die wel of niet onderdeel zijn van de bouwkosten. In de legesverordening worden de bouwkosten over het algemeen gedefineerd als de bouwkosten volgens NEN 2631. Ondanks deze verwijzing blijven er vaak discussiepunten over m.b.t. welke onderdelen er wel of niet legesplichtige zijn.

Daarbij wordt vaak, ten onrechte verwezen naar een werktuigenvrijstelling volgens de bepaling van de waarde WOZ. Dit kan aan aanzienlijk verschil opleveren (o.a. bij bijv. windmolens, civiele werken en industruele gebouwen).

IGG is voor de gemeente in staat om de gondslag op een correcte wijze te berekenen en indien er een bezwaar- of beroepsprocedure volgt de gemeente voldoende te adviseren in de procedure zodat de gemeente een correct verhaal kan voordragen.

De adviseurs van IGG Bointon de Groot zijn volledig op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en geven bij een het advies aan de gemeente een compleet pakket met de geldende regelgeving waarop de berekeningen zijn gebasseerd.

De advieseurs van IGG kunnen de gemeenten tevens bijstaan of als expert optreden bij het verdedigen van de standpunten voor de rechtbank of het hof. Door de uitgebreide ervaringen en status die IGG heeft binnen de bouwereld wordt IGG gezien als betrouwbaar onafhankelijk expert bij procedures.

Uw contact persoon voor jurisdische bijstand of advies van een expert is: ir. A.S. (Arno) Vonk.
Telefoon: 070 - 514 54 20 email: a.vonk@igg.nl